Help ons!
vertel ons over jouw familie!
---
Zoals je op veel plekken op deze website kunt lezen en begrijpen, zijn wij ontzettend blij met iedereen die wil helpen en alle (nieuwe) informatie die zij opsturen. Zonder hulp van familieleden en uitwisseling van informatie onderling is het werk van een genealoog niet te doen. Het is niet de webdesigner die de stamboom maakt, dat zijn de lezers!

Hé, dit klopt niet!

Wanneer je op de site verhalen leest en de stamboom bekijkt, kan het zijn dat je denkt: "hé, dat klopt niet" of "daar ontbreekt wat". Misschien hebben we wel een schrijffout in een naam gemaakt, is een geboortedatum fout of ontbreekt een overlijdensdatum. Het kan zelfs (vaak) zo zijn dat sommige personen helemaal niet in de stamboom voorkomen. Aanvullingen en verbeteringen zijn daarom van harte welkom en kun je sturen naar ceesapon@gmail.com

Hé, ik sta niet in de stamboom!

Wanneer jij en je familie helemaal niet in de stamboom voorkomen, wat doe je dan?
We gaan er even vanuit dat je wél graag in de stamboom vermeld wilt staan. Op welke manier zorg je hiervoor?

Ik wil graag helpen met gegevens over mijzelf en mijn gezin/familie. Wat moet ik doen?

Om jouw aan de bestaande stamboom te kunnen koppelen hebben we zoveel mogelijk informatie nodig. Onderstaand lijstje kan je helpen bij het opschrijven van gegevens. Gebruik zoveel mogelijk bronnen hiervoor: trouwboekjes, paspoorten, geboortecertificaten, noem het maar op.

Neem jezelf als uitgangspunt en schrijf je volledige (doop)namen, roepnaam, geboorteplaats en -datum op.
Schrijf de (doop)namen, roepnamen, geboorteplaats en -datum van allebei je ouders op. Vermeld tevens waar en wanneer ze getrouwd zijn.
Doe dit ook voor al je grootouders.
Doe dit ook voor al je ooms en tantes, voor zover je dit weet.
Doe dit ook voor al je broers en zussen.
Schrijf de (doop)namen, roepnamen, geboorteplaats en -datum van je kinderen op.
Doe dit ook voor de kinderen van je broers en zussen en de kinderen van je ooms en tantes.
Schrijf de gegevens op van andere familieleden die je te binnen schieten.

Wanneer er speciale gegevens zijn die van belang en/of interesse zijn,  kun je die ook vermelden. Bijvoorbeeld het beroep van een persoon, of de adoptie van een kind.

Je kiest zelf wat je wel en niet wilt vertellen.

Er zijn een paar dingen die belangrijk zijn:
- Schrijf zoveel mogelijk op als je weet, maar gok niet. Schrijf alleen de dingen op die je 100% zeker weet.
- Twee weten meer dan één: vraag je partner, kinderen, ouders of een ander familielid om je te helpen. Laat de opgeschreven gegevens door een familielid controleren voordat je ze opstuurt.
- Vermeld duidelijk wie de kinderen van welke ouders zijn, zodat wij neefjes niet voor eigen zonen aanzien bijvoorbeeld.Je kunt de informatie per mail opsturen naar ceesapon@gmail.com. Per post kan ook:

Familie Apon Genealogie
Cees Apon
Maria Stuartstraat 15
7315 KA  Apeldoorn