Stamboom per tak
inclusief verhalen en -foto's.
---


Stamboom en takken

We hebben ervoor gekozen om de stamboom van de familie Apon op te splitsen in verschillende takken om het overzichtelijk te houden. Arnoldus, Abraham en Jan (de grijsgekleurde kinderen in het schema hierboven) waren de enige (bekende) zonen van Engebrecht die zelf kinderen hebben gekregen. De stamboom hebben wij daarom opgesplitst in drie takken. De nakomelingen van deze drie zonen vind je door op hun stambomen te klikken in het lijstje aan de rechterkant van deze pagina.

Andere takken

Sommige takken zijn veel groter dan anderen. Sommige deeltakken hebben een sterke band vanwege een gezamenlijke geschiedenis. Zo heeft Johannes Arnoldus Apon (1776-1823) de kleinzoon van Jan (1724-1763) zich als matroos bij de VOC in Oost Indië (later Indonesië) gevestigd. Zijn kinderen en vele van zijn nakomelingen zijn daar geboren en vormen de nu grote Indonesische tak van de familie Apon. Deze subtak met zijn geschiedenis en stamboom wordt daarom apart beschreven (zie rechts). En zo hebben wij meerdere subtakken gedefinieerd.

Overzicht en systeem

Hieronder zie je een overzicht van verschillende takken. Het nummeringssysteem werkt als volgt:
Er zijn slechts 3 "hoofdtakken", welke genummerd zijn met Romeinse cijfers van I tot III. Dit zijn de drie zonen van Engebrecht Apon die nakomelingen hebben gekregen.
In verband met de grootte van sommige "subtakken" hebben we er dus voor gekozen die een eigen plekje te geven. Aan het eerste cijfer van een "subtak" kun je herleiden van welke "hoofdtak" deze deel uitmaakt. De subtakken worden genummerd met letters.
Een subtak kan ook nog weer eigen subtakken hebben, deze worden genummerd met gewone cijfers.

Klik op de namen in het lijstje rechts om de bijbehorende stambomen en gegevens te bekijken.
In een schematisch overzicht ziet de stamboom inclusief alle takken en subtakken er als volgt uit:
(klik op de afbeelding voor een grotere versie)

Hieronder staan alle takken en subtakken nog een keertje opgesomd. Klik op de namen op de verschillende (sub)takken en bijbehorende stambomen op te vragen en te bekijken.
SUBTAK II.d.1: Huibertus Apon (1e Amerikaanse Tak)
SUBTAK II.d.2: Jacobus Apon (2e Amerikaanse Tak)
SUBTAK II.d.3: Jan Apon (3e Amerikaanse Tak)
(Indonesische Tak)

TIP 1: Kijk eens op de pagina "Help ons!: vertel ons over jouw familie" om te lezen hoe je zelf kunt bijdragen aan de stamboom.
TIP 2: Kijk eens op de pagina "Zoek: en vind jezelf en je voorouders" om te lezen hoe je jezelf in de stamboom terug vindt.
Kun je je zelf niet vinden in de stamboom, stuur dan een email naar ceesapon@gmail.com. Indien mogelijk, sturen we je gelijk een overzicht van al jouw voorouders tot aan de eerste Apon.